Zaštita osobnih podataka

Popunjavanjem on-line i/ili tiskanih narudžbenica za TEB-ov časopis, priručnike i druge knjige, popunjavanjem on-line ili tiskanih prijavnica za TEB-ove seminare i druge stručne skupove, prijavama na TEB-ovu newsletter listu, popunjavanjem anketnih listića, te popunjavanjem registracijskog obrasca za pretplatu na TEB-ov internet portal "JAVNA NABAVA" povjeravate nam vaše osobne podatke, kao što su: ime, prezime, adresa, adresa elektroničke pošte, broj telefona, financijski podaci (potrebni za plaćanje) itd.
Davanjem (upisivanjem) osobnih podataka vi pristajete na to da ih mi u TEB-u obrađujemo, koristimo i čuvamo na način opisan u ovoj Izjavi.
Želimo opravdati vaše povjerenje i vaša privatnost nam je važna. Stoga poduzimamo sve kako bismo vaše osobne podatke zaštitili od neovlaštenog i nenamjenskog korištenja, u skladu s Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka.
Ovom Izjavom želimo vas upoznati kako i koje vaše osobne podatke prikupljamo, za koje namjene ih koristimo i kako ih čuvamo, te na koji način ostvarujete prava u vezi s vašim osobnim podacima.

Koje osobne podatke prikupljamo i temeljem koje osnove?

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam nužni da bismo postigli svrhu radi koje nam vaše osobne podatke povjeravate. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kako bi ispunili naše pravne (propisane) obveze, poduzeli radnje na vaš zahtjev u svrhu sklapanja i ispunjenja ugovora, te kako bi udovoljili vašim privolama. Katkad ćemo imati i legitiman interes za obradu osobnih podataka (npr. za slanje newslettera i vođenje komunikacije s pretplatnicima na naša stalna izdanja i drugim korisnicima naših usluga, sve kako bi pružili što kvalitetniju uslugu).

Svrhe prikupljanja i čuvanje osobnih podataka

TEB-ova prodaja

Prilikom prodaje naših proizvoda i usluga, izravno, poštom ili putem interneta, zatražit ćemo vas podatke koji su nam potrebni za ispunjenje vaše narudžbe i naših obveza prema propisima Republike Hrvatske. Osobne podatke iz vaših narudžbi koristit ćemo isključivo za njihovu realizaciju i povremeno za potrebe provođenja istraživanja zadovoljstva kupaca, a čuvat ćemo ih u našim evidencijama sukladno propisanim rokovima čuvanja.

TEB-ov newsletter

Upisivanjem vaših osobnih podataka u newsletter listu na TEB-ovom web portalu ili u tiskanicu za prijavu na TEB-ovu newsletter listu, iskazujete svoju želju i dajete nam suglasnost da vam šaljemo obavijesti o proizvodima i uslugama TEB-a i druge poslovne informacije.
Nastojat ćemo vam slati samo one obavijesti za koje mislimo da će vas zanimati, primjerice, informacije o akcijama, popustima i drugim pogodnostima, o novim proizvodima i uslugama, te o poreznim, računovodstvenim i drugim stručnim aktualnostima. Putem dostavljene adrese elektroničke pošte sve pretplatnike TEB-ovog internet portala "JAVNA NABAVA" obavještavat ćemo newsletterom o svakoj promjeni sadržaja na TEB-ovom internet portalu "JAVNA NABAVA".
Vaše osobne podatke čuvat ćemo i koristiti sve dok se sami ne odlučite odjaviti s naše newsletter liste, ili dok ne uočimo da ne koristite naše obavijesti. U tim slučajevima vaše osobne podatke trajno ćemo obrisati i ukloniti iz naših baza, u najkraćem roku.
Ako ne želite primati obavijesti iz TEB-a, ili ih prestanete željeti primati, sami se možete u bilo koje vrijeme odjaviti s naše newsletter liste, prateći poveznicu na dnu svakog našeg newslettera.

Korištenje i prosljeđivanje osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristit ćemo isključivo za namjene za koje ste nam dali suglasnost. Nećemo ih prodati, proslijediti ili na drugi način ustupiti nepovezanim trećim stranama i koristit ćemo ih isključivo u skladu s navedenim u ovoj Izjavi.
Ipak, želimo vas upozoriti da u obavljanju svojih djelatnosti koristimo partnere i podizvođače za poslove koje sami ne radimo. Kad je neophodno, njima dajemo informacije koje mogu uključivati i vaše osobne podatke. Tako primjerice, Hrvatska pošta ili dostavna služba mora znati vaše ime i adresu da bi vam mogla dostaviti proizvode koje ste naručili. Ili, naša softwerska platforma (MailChimp) koja nam pruža usluge e-mail marketinga, putem koje vam šaljemo newslettere, mora raspolagati s adresom vaše elektroničke pošte, te imenom i/ili prezimenom ako ste ih upisali prilikom ažuriranja vaših podataka. Također, kod plaćanja vaše podatke prosljeđujemo i bankama.
Partnerima i podizvođačima dostavljamo samo one osobne podatke koji su nužni za obavljanje njihovog posla i obvezujemo ih na čuvanje i zaštitu vaših osobnih podataka izjavama o povjerljivosti kako bismo bili sigurni da je i u ovakvim situacijama vaša privatnost zaštićena.
Osim toga, osobne podatke možemo otkriti samo sukladno zakonskim obvezama.

Zaštita Vaših prava u vezi s osobnim podacima

U vezi s obradom vaših osobnih podataka možete se služiti pravima, u mjeri u kojoj su zajamčena odredbama čl. 13. do 22. Opće uredbe o zaštiti podataka.

U svrhu korištenja ili ostvarenja bilo kojeg od sljedećih prava koja vam opisujemo u nastavku, možete nam se obratiti pisanim putem na našu adresu TEB - Poslovno savjetovanje d.o.o., Trg žrtava fašizma 15, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu: teb@teb.hr. Odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

U svakom trenutku imate pravo na pristup vašim osobnim podacima te pravo na ispravak osobnih podataka ukoliko su netočno ili nepotpuno uneseni, a možete nas izvijestiti i o promjeni odnosno dopuni vaših osobnih podataka (npr. u slučaju promjene zaposlenja i/ili adrese elektroničke pošte).

Imate pravo na brisanje osobnih podataka, u kojem smislu nas možete zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo, osim ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza prema vama ili ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se TEB pridržavao određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi). U ovim slučajevima vašem zahtjevu za brisanjem nećemo biti u mogućnosti udovoljiti.

Kao alternativu pravu na brisanje možete se služiti pravom na ograničenje obrade u jednom sljedećih četiri slučajeva: osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim se voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka; smatrate da je obrada nezakonita i protivite se brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe; smatrate da više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ili ste uložili prigovor na obradu temeljem našeg legitimnog interesa i očekujete potvrdu nadilaze li naši legitimni razlozi vaše razloge.

Nastavno na navedeno, imate pravo podnošenja prigovora na bilo koju obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje mi smatramo legitimnim. Ako se pritom radi o našem legitimnom interesu u svrhu izravnog marketinga i protivite se takvoj obradi, vaši osobni podaci više se neće obrađivati u takve svrhe.

Za podatke koji se zasnivaju na vašoj privoli ili se vrše automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od nas prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Izmjene Izjave o zaštiti osobnih podataka

Povremeno ćemo poboljšavati i dotjerivati ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka, pa vam preporučujemo da je redovito pregledavate na našoj internetskoj stranici, kako bi saznali sve izmjene i dopune.

Zajedno smo bolji

Povjeravanjem svojih osobnih podataka TEB-u možete pomoći da budemo još bolji, a tako i vama korisniji. Moći ćemo odgovoriti na vaša pitanja, ponuditi vam naše proizvode i usluge, obavještavati o akcijama, popustima i drugim pogodnostima, te o raznim poslovnim novostima i aktualnostima. Osim toga, kroz naše druženje saznajemo što vam se sviđa ili ne sviđa i kako možemo naše proizvode i usluge još više prilagoditi vašim potrebama.
Davanjem (upisivanjem) svojih osobnih podataka pristajete na to da ih obrađujemo, koristimo i čuvamo na način opisan u ovoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka.

Vaš TEB

Sudjelujte kvalitetno i pouzdano u postupcima javne nabave primjenjujući relevantni zakonodavni okvir EU i RH, s poveznicama na ulomke iz rješenja, presuda i mišljenja Državne komisije, Visokog upravnog suda RH i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, te poveznicama na TEB-ove stručne članke i pisana mišljenja.
Nazovite 01 4571 640 za podršku ili pošaljite svoj upit na javnanabava@teb.hr.