Upute za korištenje

Poštovani korisnici TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“,

da bismo vam olakšali korištenje portala, u nastavku dajemo kratku uputu.

1. SADRŽAJ PORTALA

TEB-ov internet portal „JAVNA NABAVA“ sastoji se od 3 (tri) razine dostupnog sadržaja:

 1. Zakonodavni okvir javne nabave u RH i EU
 2. Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Visokog upravnog suda Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
 3. TEB-ovi stručni članci i pisana mišljenja 

U svim urednički pročišćenim tekstovima zakona i njihovih provedbenih propisa (pravilnika, uredbi i dr.) nalaze se poveznice na odgovarajuće odredbe zakona, pravilnika, smjernica i dr. akte, poveznice na relevantnu praksu, kao i na aktualne TEB-ove članke i TEB-ova pisana mišljenja kojima se pojašnjava primjena konkretnih odredbi.

Razine TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“ podijeljene su na sljedeća područja:

1. Zakonodavni okvir javne nabave u RH i EU

 1. EU okvir 
 2. Zakoni i provedbeni propisi RH
 3. Ostali RH pravni okvir
 4. Ostali EU pravni okvir

2. Praksa (DKOM, VUS RH, MINGOR) i

3. TEB-ovi stručni članci, tekstovi i pisana mišljenja:

 1. Planiranje, odabir postupka, prethodno savjetovanje i istraživanje tržišta
 2. Dokumentacija o nabavi
 3. Rok za dostavu ponuda (pojašnjenja i izmjene dokumentacije o nabavi / otvaranje ponuda)
 4. Pregled i ocjena ponuda, odluka o odabiru
 5. Poništenje postupka i odluka o poništenju postupka
 6. Sklapanje i izvršenje ugovora o javnoj nabavi 
 7. Pravna zaštita (žalbeni postupak i upravni spor)
 8. Ostalo (obveznici, izuzeća, registar ugovora i dr.)

Sadržaj portala ažurira se dnevno, a svi registrirani pretplatnici portala obavještavaju se i putem newslettera o svakoj promjeni sadržaja.

2. BESPLATAN SADRŽAJ PORTALA

Prva razina TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“ (Zakonodavni okvir javne nabave u RH i EU) može se koristiti besplatno, pri čemu se nije potrebno registrirati.  

Sadržaj ostalih razina u kojima se nalazi praksa Državne komisije, Visokog upravnog suda RH i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odnosno TEB-ovi stručni članci, tekstovi i pisana mišljenja, dostupan je isključivo registriranim pretplatnicima portala.

3. NAPLATNI SADRŽAJ PORTALA

Registrirani pretplatnici TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“ imaju pravo na korištenje cjelokupnog sadržaja portala koji uključuje sve tri razine dostupnog sadržaja, prema cijenama iz Cjenika.

Registrirani pretplatnici TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“ ostvaruju popuste za sudjelovanje njihovih polaznika na TEB-ovim specijalističkom programima izobrazbe i redovitim usavršavanjima. 

4. DODATNE USLUGE

Registrirani pretplatnici TEB-ovog internet portala „JAVNA NABAVA“ mogu proširiti svoju pretplatu i na uslugu telefonskih savjeta iz područja javne nabave uz PIN s TEB-ovim savjetnicima, svaki radni dan od 8,00 - 14,00 sati, prema cijenama iz Cjenika.

5. REGISTRACIJA/PRETPLATA

Kako biste se registrirali i pretplatili TEB-ov internet portal „JAVNA NABAVA“ potrebno je popuniti registracijski obrazac i odabrati razdoblje pretplate (6 mjeseci ili 12 mjeseci). Uz svako razdoblje pretplate navedena je cijena pretplate za to razdoblje.

Nakon što popunite i pošaljete registracijski obrazac, dobit ćete na adresu elektroničke pošte koju ste upisali u obrazac TEB-ovu narudžbenicu / ponudu.

NAPOMENA: Nakon što u registracijski obrazac upišete svoje pristupne podatke (E-mail i Lozinka), molimo da ih negdje spremite i sačuvate jer nama nisu dostupni i nismo u mogućnosti njima upravljati.

Pretplatiti se možete putem poveznice: Pretplatite se!

U roku od jednog radnog dana nakon dana na koji smo evidentirali vašu uplatu, na adresu elektroničke pošte dobit ćete poruku o aktivaciji i trajanju vaše pretplate. Od tog trenutka moći ćete koristiti TEB-ov internet portal "JAVNA NABAVA" u odabranom razdoblju pretplate.

Srdačan pozdrav!

Uredništvo

 

 

 

Sudjelujte kvalitetno i pouzdano u postupcima javne nabave primjenjujući relevantni zakonodavni okvir EU i RH, s poveznicama na ulomke iz rješenja, presuda i mišljenja Državne komisije, Visokog upravnog suda RH i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, te poveznicama na TEB-ove stručne članke i pisana mišljenja.
Nazovite 01 4571 640 za podršku ili pošaljite svoj upit na javnanabava@teb.hr.